«Da håndball ble lansert i Xercize fant jeg fort ut at dette var noe for meg! En sport som en kan bruke litt aggresjon og fart i, og som man virkelig får en skikkelig lagfølelse av! Da alle var nybegynnere i starten var det gøy å spille hverandre bedre og vi fant raskt ut av hvilke plasser vi likte og passet til å spille. Jeg brenner skikkelig for denne sporten og vet at det er mange flere som hadde digga å spille håndball også!» – Camilla Borch Gangsø

Nysatsning

Xercize Håndball tilbyr håndballskoler og turnering for barn, og mange engasjerte frivillige jobber for at de skal få oppleve et godt håndballtilbud. Målet er at barn og unge skal få stor glede av den allsidige sporten.

Sommertilbud for barna

I sommer ble det tilbudt håndballskole for barn som ferierte på Oslofjord Convention Center.

En regnfull dag møtte nærmere 20 forventningsfulle barn opp på Oslofjord Arena. På grunn av COVID-19 situasjonen måtte vi følge smitteverntiltak som anbefalt av FHI. Vi registrerte alle deltakerne, og gjennomførte spriting av hender i pausene.

Vi startet med en felles oppvarmning, etterfulgt av flere ulike håndballøvelser. Vi jobbet blant annet med teknikk, skudd og spill. Deltakerne ble delt i to lag og dagen ble avsluttet med en spennende kamp. Mange av barna har deltatt på håndballskole før, og noen spiller i sin lokale forening. Andre hadde aldri spilt håndball, men lærte raskt og hadde god spilleforståelse.

Brennende engasjement

Camilla Borch Gangsø var en av de frivillige trenere som var med å arrangere sommerens håndballskole. Hun er en av de som brenner for at barn og unge skal få glede av sporten så tidlig som mulig.
«Oppgaven min under håndballskolen var å lære bort forståelsen av håndball og enkle regler slik at de små fikk se om de likte sporten og om dette var noe de kunne tenkt seg å drive med i fremtiden», sier hun.

Camilla var veldig fornøyd med dagen og så at de som hadde interesse for sporten fikk utfordret seg.

Hva syns du om sporten og satsinga på håndball for barna i Xercize?

«Håndball er noe jeg har brent for helt siden jeg selv startet med sporten! Det har alltid vært lett å engasjere seg for noe man elsker, og derfor blir det også kjempegøy! Jeg elsker at Xercize legger opp til håndballskole for de yngre slik at de tidlig finner ut av hvilken sport de liker».

IN ACTION: Spennende kamp som avslutning på sommerens håndballskole. FOTO: privat

Videre forteller treneren at hun mener håndball kan være et godt alternativ for de som ikke liker for eksempel volleyball og fotball, som har vært fokuset de siste årene. Hun mener håndball er en sport som kan engasjere både spillere og tilskuere på en helt spesiell måte. I tillegg er det en idrett med mye fart i.

Til tross for at Xercize Håndball er i begynnerfasen har Camilla fått inntrykk av at både faggruppa og de ulike klubbene ønsker å satse. «Utviklingen av håndball var litt varierende i starten, men ble brått en populær sport, og siden har det vært litt varierende igjen, men flere av de som spiller håndball i dag er like engasjerte og brenner for å få flere med! Derfor syntes jeg det er så fint med slike dager Xercize setter opp så vi kan få med de små fra begynnelsen», sier hun.

INSTRUKTØRER: F.v Therese Håndlykken, Camilla Borch Gangsø, Emma Bendixen, Trine H. Drilen og Aurora Bendixen. FOTO: privat

Hva gjør Xercize for å rekruttere barn og ungdom?

«For å rekruttere barn og ungdom i dag, engasjerer vi de som interesserer seg for sporten og prøver å få de med på treninger slik at de kan se om de liker å spille håndball. Ellers er håndballskole-dagene fine anledninger for å engasjere og gripe fatt i de som utmerker seg ekstra i sporten», sier Camilla. Videre forteller hun at hun ser for seg at håndballen er på nivå med fotball og volleyball om 5 år.

Dette er noe Xercize skal jobbe med, at nivået på håndball skal stige såpass mye hvert år. Framover skal vi fortsette med å tilby håndballskoler for barn hvor vi legger vekt på rekruttering, og å opprettholde og utvikle ferdighetene til de som allerede spiller. Det vil også bli lagt opp til spennende ligarunder for ungdom, hvor spillerne får utfordre seg selv, og tilegne seg mer kunnskap.

Vi ser frem til flere håndballskoler og ligarunder, og gleder oss til å møte nye fremtidige håndballspillere!