Nylig ble en ny sesong for ishockey-interesserte sparket i gang, og nesten fem hundre festklare ungdommer fra hele østlandsområdet møtte opp til bankett i Tønsberg.

Foto: Xercize
Rød løper og kreativ dekor ønsket festdeltakerne velkommen denne kvelden.

Det var lokallaget i Tønsberg som hadde invitert de andre lokallagene til festen, og Dagfinn Lindberg fra Xercize ønsket velkommen. Spillerne ble oppfordret til å bruke både konkurranse instinktet og viljen til å vinne når en driver med hockey.

Festen hadde fokus både på sportslige og åndelig tema. Det ble vist en filmhilsen fra Kåre J. Smith, som selv har vært en ivrig pådriver for satsningen på sport og fritidsaktiviteter for ungdom i kristen regi.

– På samme måte som vi vil vinne i ishockey må vi være grepet av Jesus Kristus. Da er man grepet av å overvinne for eksempel sin egen irritasjon, så en ikke blir sur og lei og nedslått når en taper, men at en også kan tape med et smil. – Og så arbeider laget sammen for å bli mye bedre neste gang, la Kåre J. Smith til.

Det er tredje gang det arrangeres en slik bankett, og Raymond Hjellnes (35), medlem av faggruppa for Xerzice, mener det er nødvendig for å få en god start på årets sesong.

-Vi får samlet alle medlemmene, alle ungdommene, og får et perspektiv på det vi driver med, som er større enn bare det sportslige, sier han. Ungdommene som er med her støtter menighetens trosgrunnlag, dette er et viktig grunnlag vi bygger aktivitetene våre på.

Hvert år arrangerer Xercize flere fellessamlinger for lokallagene, og Rita (18), som spiller på jentelaget til Jarlsberg Flyers, syntes talene på bankettene pleier å være ekstra treffende, praktiske og aktuelle for ungdommen.

Rita som supporter på en hockeykamp i Tønsberg Ishall.

– Jeg får lære mer hvordan man skal oppføre seg på banen, og hvordan man kan ta vare på de åndelige perspektivene, midt i et aktivt liv med sport og hverdagsutfordringer, sier Rita.

Hun er selv trener for yngre spillere på fritiden, og syntes derfor disse samlingene er ekstra viktige for å holde fokus på det som faktisk er hovedsaken i det vi driver med.

– Man kan fort komme inn i en egen boble av konkurranseinstinkt, hvor man kan glemme selve målet med ungdomsarbeidet. Når du er trener må du ha fokuset på de unge og hvordan de har det, og ikke bare lære de å bli flinke sportsutøvere. Jeg vil også vise dem at jeg er glad i dem og at jeg har omsorg for at de har det bra, sier Rita.

Resten av kvelden var spekket med god mat, trosoppbyggelse og underholdning, så banketten ble en knallstart på sesongen. Hele salen ble blant annet engasjert i en «Kahoot» konkurranse med hockeytema, og bandet «Benchboys» fra Tønsberg underholdt med flere nye hockeysanger.

Denne kvelden ble en skikkelig «kick-off», for ungdom som snart skal møtes igjen, både på ishockeybanen og på andre arenaer.

Salen var pyntet med banner fra mange av de ulike lokallagene.
Det alternative bandet «Benchboys sørget for friske toner.
God stemning i lokalet når det vises inspirerende film på storskjermen.